βρείτε μας στο facebook

______________________________βρείτε μας στο facebook, γίνετε μέλη στην ομάδα του Συνδέσμου

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Οι νέοι ψηφιακοί πόροι του ΚΕΓ για τη διδασκαλία της λογοτεχνίας»

σε συνεργασία με το 
Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας

Οι νέοι ψηφιακοί πόροι του ΚΕΓ για τη διδασκαλία της λογοτεχνίας

Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015, 11:00-14:00
Δημοτικό Ωδείο

Το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας παρουσιάζει τους ψηφιακούς πόρους που δημιουργεί για την υποστήριξη του μαθήματος της λογοτεχνίας στο σχολείο και την προώθηση της ανάγνωσης μέσα και έξω από αυτό (διαδρομές στη γραμματολογία της νεοελληνικής λογοτεχνίας, ψηφιακό σώμα κειμένων νεοελληνικής ποίησης, λογοτεχνικές περιηγήσεις στο χώρο και στο χρόνο).

Τη συνάντηση θα στηρίξουν ο Β. Βασιλειάδης, δρ. Φιλολογίας, ερευνητής του ΚΕΓ και υπεύθυνος του έργου και η Μαρία Ακριτίδου, φιλόλογος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αποσπασμένη συνεργάτιδα του ΚΕΓ.

2 σχόλια:

  1. Βιογραφικό Βασίλη Βασιλειάδη

    Ο δρ Βασίλης Βασιλειάδης είναι φιλόλογος, επιστημονικός συνεργάτης του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας. Από το 1998 εργάζεται στο Τμήμα Γλώσσας και Λογοτεχνίας του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας στη Θεσσαλονίκη με την ιδιότητα του ερευνητή. Στο πλαίσιο της εργασίας του συμμετέχει ερευνητικά και συγγραφικά σε ερευνητικά προγράμματα του συγκεκριμένου Τμήματος στα πεδία της λογοτεχνικής μετάφρασης, της διδασκαλίας της λογοτεχνίας στη δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση, της νεοελληνικής κριτικής. Επίσης, ασχολείται με τον σχεδιασμό και τον συντονισμό ερευνητικών προγραμμάτων στον τομέα της νεοελληνικής φιλολογίας, με την παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού για επιμόρφωση και διαρκή εκπαίδευση, καθώς και με τον σχεδιασμό, την οργάνωση και την πραγματοποίηση σεμιναρίων, επιστημονικών συναντήσεων, ημερίδων και συνεδρίων. Πρόσφατα δραστηριοποιείται ερευνητικά στο πεδίο διδακτικής της λογοτεχνίας με τη χρήση νέων τεχνολογιών (ΤΠΕ). Έχει διδάξει στο τμήμα Φιλολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και στο Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Α.Π.Θ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βιογραφικό Μαρίας Ακριτίδου

    Η Μαρία Ακριτίδου είναι εκπαιδευτικός αποσπασμένη ερευνήτρια στο Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας και υποψήφια διδάκτωρ νεοελληνικών σπουδών (Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Βερολίνου). Εργάζεται στο ΚΕΓ από το 2007. Τα καθήκοντα που άσκησε και ασκεί περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την εκπόνηση προτάσεων για τη διδακτική αξιοποίηση των ηλεκτρονικών λεξικών και των σωμάτων κειμένων καθώς και Ηλεκτρονικών Συμφραστικών Πινάκων νεοελληνικής λογοτεχνίας, τη συμμετοχή (εισηγήτρια) σε σειρά σεμιναρίων σε φιλολόγους για τη διδακτική αξιοποίηση της «Πύλης για την Ελληνική Γλώσσα» στη Μέση Εκπαίδευση, τον συντονισμό εργασιών ανάπτυξης ψηφιακού περιβάλλοντος Σώματος Κειμένων και Συμφραστικών Πινάκων για μείζονες νεοέλληνες ποιητές, καθώς και τη συμμετοχή στην εσωτερική ομάδα έργου για τον ψηφιακό εμπλουτισμό των σχολικών εγχειριδίων στο πλαίσιο του έργου «Ψηφιακό Σχολείο» του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, του ΕΣΠΑ «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση». Έχει ασχοληθεί, επίσης, με ζητήματα επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών σε θέματα διδακτικής και εισαγωγής των ΤΠΕ στη διδασκαλία της λογοτεχνίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή