βρείτε μας στο facebook

______________________________βρείτε μας στο facebook, γίνετε μέλη στην ομάδα του Συνδέσμου

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

για τον Α. Β. Μουμτζάκη

Συνάδερφοι καλημέρα,

όπως γνωρίζετε ετοιμαζόμαστε να παρουσιάσουμε τις δημοσιεύσεις του Α.Β. Μουμτζάκη, το βιβλίο των Αρχαίων Α΄ Λυκείου (το οποίο ψηφιοποιήσαμε σε μορφή .pdf) κλπ. Η συνάντηση μας για το σκοπό αυτόν προγραμματίστηκε για τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου.

Στο ίδιο πλαίσιο συγκεντρώνουμε μαρτυρίες για το έργο και την προσφορά που είχε ως καθηγητής, σύμβουλος, συγγραφέας κλπ. Επίσης, ένα τρίτο μέρος αφορά την αρχαιογνωσία στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση σήμερα.

Βάσιμη εκτίμησή μας είναι ότι ο Α.Β. Μουμτζάκης είναι μέρος της εκπαιδευτικής ιστορίας, όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο, αλλά σε πανελλαδικό και ότι υπάρχει ενδιαφέρον από την επιστημονική κοινότητα. Αυτό που δεν υπάρχει είναι σχετικό υλικό.

Η προσπάθειά μας αποσκοπεί να δώσει στη δημοσιότητα, με διαδικτυακό αφιέρωμα, τις αναφορές, τις μαρτυρίες κλπ, που μπορούν να τροφοδοτήσουν περισσότερο το πανελλαδικό ενδιαφέρον για τον Μουμτζάκη. Επίσης, τη δημιουργική αξιοποίηση της προσφοράς του, που μπορεί να τροφοδοτήσει και δικές μας δουλειές, που αφορούν τη διδασκαλία.

Αυτό το χρέος μας προς τον Α. Β. Μουμτζάκη προσπαθούμε να εκπληρώσουμε. Κάθε κείμενο, κάθε μαρτυρία, σκέψη ή υλικό είναι χρήσιμο.

Όποιος συνάδερφος κρίνει ότι μπορεί να γράψει κάτι (αρκεί και μισή ή μία σελίδα), ας μας το στείλει στο sfdramas@gmail.com μέχρι τέλος Νοεμβρίου. Εννοείται ότι η συνεισφορά του καθενός θα φέρει και το όνομά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου